Don Milan Ivančević predvodio treći dan Velike devetnice Srcu Isusovom

PIŠE: Danijela Jurić Kaćunić, Župa Presvetog Srca Isusova Visoka  OBJAVLJENO: 5. prosinca 2022.

U petak, 2. prosinca, u našoj je župi održan treći dan Velike devetnice Srcu Isusovom koju je predvodio don Milan Ivančević, župnik Župe Marije Pomoćnice na Kmanu.

Don Milan je u svojoj homiliji pozvao da postanemo slušači. Nerijetko vjernici stavljaju fokus na molbe, molitve i upite, pri tom zaboravljajući da se trebamo osvrnuti na Njegove riječi upućene nama. Propovjednik potencira važnost uspostavljanja pravog odnosa i dijaloga s Bogom koji je jedini pravi put prema postizanju punine vjere i shvaćanja da je Bog jedini svemogući.

Postizanje punine i ljepote susreta s Bogom vrši se uspostavljanjem dijaloga s onim potrebitima u našoj okolini koji su često puta zanemareni. Također opominje da se u ovom svečanom razdoblju treba prisjetiti Isusovih riječi: ”Što učinite jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!” (Mt 25,45)

Prigodno, propovjednik nam je naglasio važnost blagdana Srca Isusova. ”Srce Isusovo je izvor iz kojeg je poteklo spasenje za čitav ljudski rod” riječi su pape Franje te mogu biti vodilja svakom vjerniku i ukazati na važnost pobožnosti, molitvi te prinošenju događaja iz svakodnevnice Isusu, onih loših, ali i dobrih.

Don Milan istaknuto je cilj pobožnosti Presvetom Srcu Isusovom te naglasio da je svrha preobrazba života svakog vjernika, do mjere svjedočenja milosrđa koje teče iz Srca Isusova te smo svi pozvani da zajedno s Gospodinom molimo za one koji čine zlo.

Svi smo pozvani da molimo i da se u zajedništvu s Isusom zauzimamo za obraćenje grešnika, a da ih pri tome ne osuđujemo. Svrha molitve, zajedništva i žrtve je donijeti mir onim dušama koje čine zlo, ne vjeruju i nanose uvrede Srcu Isusovom.

Zahvaljujemo don Milanu i župnom mješovitom zboru koji je animirao Svetu misu i brojnim župljanima koji su potvrda koliku čast iskazuje župa Presvetom Srcu Isusovom i zahvaljuje za neizmjerne milosti koje prima od Gospodina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *