Krotka sam i ponizna srca.

EVANĐELJE (Mt 11, 25-30)

U ono vrijeme reče Isus: » Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče, tako se tebi svidjelo. Sve je meni predao Otac moj i nitko ne pozna Sina doli Oca niti itko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti.« »Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.«

U srcu Tvom, Isuse, naša srca su od zlata!

PIŠE: Anita Plazibat , Župa Presvetog Srca Isusova Visoka  OBJAVLJENO: 15. lipnja 2023.

Stojimo, osnaženi i zagrljeni toplinom Kristove blizine koja se tako snažno zalijepila za naša srca kroz svetkovinu Tijelova. Koračamo odlučno prema danu u kojemu nas čeka najljepše sklonište. Utočište. Sigurna luka – Isusovo Presveto Srce. Zagledani u Njegovo srce, želimo uroniti i u stvarnost vlastitog srca.

Koliko su nam puta slomili srce?! Proboli nas oštricom izdaje oni koje smo najviše ljubili. Koliko puta su nas prešutno izdali, odgurnuli, etiketirali oni za koje smo vjerovali da su naši?! Ah, koliko puta je tvoje srce nekome bilo premalo, a nekome previše?! Koliko su te puta dozirali, kao na kakvoj apotekarskoj vagi?!

Prečesto, zar ne?! Prije nego se sažališ nad bolima koje si primio, zastani i zapitaj se. Koliko puta smo ti i ja ranjavali nečije srce, grubo koristeći darove koje nam je Bog povjerio?! Umjesto da previjamo rane, mi smo ih zadavali. Oko za oko. Ranu za ranu. Bilo bi doista najlakše povući se iz te izloženosti i staviti srce pod ključ.

Obložiti ga povojima opreza i pomno odabranim distancama. Ovaj svijet nas nagovara da se zatvorimo, ali taman kad pomislimo kako se ne treba previše dati, kako ljudi odlaze kad zagusti, Isus te poziva da se zagledaš u Njegovo predivno srce. Bezbroj puta probodeno. Izdano. Slomljeno. Zgaženo.

Kad se zagledaš u čistu Ljubav koja ostaje i onda kad bi svatko drugi otišao, sve biva optočeno novim
smislom. Duboko u tebi, u odajama za koje nisi ni znao da postoje, iznikne nada. Nada kako bismo i mi, ovako izranjeni, grešni i nedostojni, ipak mogli jedni druge potpunije ljubiti.

Onako kako nas On ljubi. Put je to odabranih. Onih koji ostaju kada se najlakše odlazi. Na tom Putu ne možeš sam. Treba ti On koji je Put. Ne preostaje ti nijedna molitva, nijedan vapaj, nijedan zaziv srca osim onoga: ”O, Isuse, blaga i ponizna srca, učini srce moje po srcu svome.” Zazovi Ga. Odazvat će ti se i zacijelit će tvoje ranjeno srce u Njegovom Presvetom Srcu.

Kad zacijeliš u Njegovoj ljubavi, tobom će poteći rijeka Njegove milosti i moći ćeš opet ljubiti i biti ljubljen.

Podijeli

Ljetni raspored svetih misa

Od današnje nedjelje 18. lipnja nedjeljom nema mise u 11 sati. Sve ostalo ostaje isto kao i satnica misa preko tjedna. Župni ured je na raspolaganju svaki dan nakon jutarnje i večernje svete mise.
Nedjelja: 8, 9:30 i 19 sati
Radni dan: 8 i 19 sati.

Zahvala

Poštovani župljani, na kraju pastoralne godine od srca zahvaljujem svima na pomoći i suradnji. Neka nam Gospodin
da snage sa s još većim poletom uđemo u novu pastoralnu godinu kako bi bili još plodniji u radu na njivi Gospodnjoj.

don Ivan

Sveci kroz tjedan

PON 19 Romuald; Rajka; Bogdan
UTO 20 Naum Ohridski; Silverije
SRI 21 Alojzije Gonzaga; Vjekoslav
ČET 22 Ivan Fisher; Toma M.
PET 23 Josip Caf.; Sidonija; Zdenka
SUB 24 ROĐ. IVANA KRSTITELJA
NED 25 12. KROZ GOD. Adalbert; Vilim; Doroteja

Časoslov za laike

Hrvatski institut za liturgijski pastoral pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji objavio je novo, prošireno izdanje Božanskoga časoslova za Božji puk. Riječ je o izdanju Časoslova prilagođenoga za vjernike laike. Nabavili smo 10 primjera za župu koje možete
koristit dok ste u crkvi za osobnu molitvu.

Klimatizacija crkve

Za klime smo do sada prikupili 9.021,87 € Od srca hvala svima!
Još trebamo prikupiti 10.949,38 €.

Do sada smo skupili
45%

Klanjanje za mlade ljeti

Dragi mladi s klanjanjem nastavljamo u istom terminu: svakog četvrtka u 21:00. Klanjanja će animirati VIS Veritas Aeterna. Nakon klanjanja druženje u župnoj dvorani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *