Don Marko Trogrlić predvodio četvrti dan Velike devetnice Presvetom Srcu Isusovu

U petak, 1. prosinca, proslavili smo četvrti dan Velike devetnice Presvetom Srcu Isusovom. Misno slavlje predslavio je don Marko Trogrlić, a glazbeno nas je pratio župni mješoviti zbor.

U svojoj homiliji don Marko se snažno osvrnuo na kraj liturgijske, ali i građanske godine. Crkva nas riječju Božjom poziva na razmišljanje o zadnjim stvarima. Odgaja nas i poziva na ono što nam je potrebno uvijek, a to je trezvenost života; razlučivanje znakova i hodanje s obe noge na zemlji i srcem usmjerenim prema vječnosti.

Isus nas u evanđelju poziva da čitamo nadahnuća Duha svetoga; uzima primjer iz prirode – smokvu. Ima li u našem životu plodova?! Nadahnjuje li naš život Božja riječ koja nikad neće uminuti?! Pitanja su to o kojima treba stalno iznova, svaki dan razmišljati.

Potrebno je Boga uzeti ozbiljno i s Njim ozbiljno računati. Osim ovog vremena, mi drugog vremena nemamo. Ovo vrijeme je vrijeme ulaganja u vječnost. Mi svoje vrijeme trebamo oploditi kako bismo mogli vratiti Gospodinu oplemenjeno.

To je poruka današnjeg evanđelja, to je slika smokve. Ljeto je već tu. Božje ljeto je već tu. Cvjetajmo i dajimo plodove; trudimo se da ono što nam se daruje prihvatimo i učinimo integralnom dijelom svoga bića te da urodimo dobrim plodovima ovdje i jednom za život vječni.
Na kraju svoje homilije, don Marko je zazvao Gospodina koji je blaga i milosrdna srca, da nam po zagovoru svoje Majke – Blažene Djevice Marije, udijeli obilne milosti da ustrajemo na putu vjere i urodimo dobrim djelima kako bismo jednoga dana prispjeli u život vječni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *