Pravila privatnosti

Korištenje internet stranice Župa Presvetog Srca Isusova – Visoka, Split je moguće bez korištenja osobnih podataka, međutim, ukoliko ispitanik želi koristiti posebne usluge putem naše internetske stranice, obrada osobnih podataka može biti neophodna.

Zaštita osobnih podataka

Zakonom o zaštiti osobnih podataka (»Narodne novine«, broj 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12) uređuje se zaštita osobnih podataka o fizičkim osobama te nadzor nad prikupljanjem, obradom i korištenjem osobnih podataka u Republici Hrvatskoj. Svrha zaštite osobnih podataka je zaštita privatnog života i ostalih ljudskih prava i temeljnih sloboda u prikupljanju, obradi i korištenju osobnih podataka.
Zaštita osobnih podataka u Republici Hrvatskoj osigurana je svakoj fizičkoj osobi bez obzira na državljanstvo i prebivalište te neovisno o rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Kada i koje osobne podatke prikupljamo od posjetitelja naše web stranice?

Prilikom korištenja kontakt obrazaca pohranjujemo: u prvom slučaju ime i e-mail adresu koju je posjetitelj upisao, a u drugom slučaju ime/ime tvrtke, broj telefona, adresu i e-mail adresu i to jedino ukoliko posjetitelj označi opciju “Prihvaćam opće uvjete korištenja ”.
Ne odgovaramo za krivo unešene podatke poput pogrešne ili neispravne e-mail adrese, krivo unešenog imena/imena tvrtke, krivog, nepotpunog ili netočnog broja telefona, te krive ili pogrešne adrese

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom korištenja kontakt obrazaca i pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

  • za dostavu traženih informacija,
  • za analitiku posjeta našim stranicama.

Kako možete tražiti brisanje vaših podataka?

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). To može učiniti slanjem zahtjeva na mail adresu srceisusovo.visoka@gmail.com i podaci će biti izbrisani unutar trideset dana.

Kako štitimo prikupljene osobne podatke?

Isključivo su dostupni samo ograničenom broju stručnih osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužne čuvati informacije tajnima.

Svaka vaša komunikacija prema našim stranicama osigurana je naprednim SSL certifikatom sa 256 bitnom enkripcijom. Vašu sigurnost konekcije možete provjeriti na SSL Checkeru.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi što bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Moramo napomenuti da naš sustav ne dozvoljava nikakvu indentifikaciju stvarnog korisnika korištenjem kolačića.

Mi koristimo kolačiće za:

  • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
  • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

  • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objave prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke a što je zakonski regulirano Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi informaciju ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.